Op de afdeling bij Anneke

Anneke werkt sinds oktober 2022 bij Van Wijk Vastgoedonderhoud. Hiervoor heeft zij zestien jaar gewerkt als gastvrouw/telefoniste. Ze zocht meer verdieping en wilde meer betekenen voor de beller. Niet alleen het verhaal aanhoren en doorverbinden, maar echt een oplossing vinden en regelen dat dit ook écht wordt opgelost. Dat heeft ze gevonden binnen Van Wijk als binnendienst medewerker RO/MO/medewerker KCC.

Als binnendienst medewerker RO/MO

‘..houd ik mij bezig met de verwerking van opdrachtgevers en woningbouwverenigingen. Ik heb contact met bewoners, onderaannemers en opzichters. Ik zorg dat alle servicebonnen goed worden ingepland. Dit kan gaan om een kraan die stuk is, schilderwerk, een deur die niet goed sluit, etc. Ik maak afspraken met bewoners, zodat onze allround vakmannen erheen gaan om de problemen te repareren. Mijn werk bestaat niet alleen uit bellen, maar er is ook administratief veel werk te doen. Officieel heet mijn functie binnendienst medewerker dagelijks onderhoud, maar binnen Van Wijk noemen we het soms ook wel medewerker KCC.’

Ik sta veel in contact met collega’s

‘Er is veel één op één contact hier op de werkvloer. Ook heb ik veel contact met de mannen op de weg. Zij bellen als ze iets willen weten of nodig hebben. Er is echt een teamgevoel. Vooral op ons kleine kantoor in Zeist kunnen we veel met elkaar sparren. Als je vragen hebt, kun je die altijd stellen.’

Als ik mijn werk niet zou doen..

‘..wordt dit normaal gesproken overgenomen. Maar worst case, dan worden er geen servicebonnen meer verwerkt. Bewoners van de woningcorporaties zitten dan met hun lekkages, stroomstoringen, etc. als ik dit niet doe. Ik ben de persoon tussen opdrachtgevers en uitvoerders zodat de bewoners tevreden zijn.’

Mijn werk en flexibiliteit

‘Ik zou eigenlijk tussen 08:00 en 08:30 uur moeten beginnen. Maar begin vaak al om 07:30 uur. Soms ook om 07:00 uur om de dag start mee te krijgen. En dan werk ik alsnog tot 17:00 uur. Wij moeten natuurlijk gewoon bereikbaar zijn voor bewoners tot dat tijdstip. Als er straks een nieuwe medewerker is, kunnen we dat beter verdelen.’

Het leukste aan mijn werk

‘Het contact met verschillende soorten mensen, dingen uitzoeken en oplossen. Je weet niet wat de dag brengt. Je moet wel stevig in je schoenen staan soms én servicegericht zijn. Het is fijn als je iemand aan de telefoon hebt die schreeuwt en die toch weer rustig weet te krijgen. Dat is ook gelijk weer het minder leuke aan mijn werk, mensen die niet zo leuk doen. Ook is het nu heel druk, maar dat is niet het gene wat niet leuk is. Als er bijvoorbeeld veel lekkages zijn, dan wordt het moeilijker om alles snel in te plannen bij de vakmannen. De drukte maakt het lastiger om mensen te helpen. Dan is het wel weer leuk als ik het dan toch weet op te lossen.’

De kernwaarden en mijn werk

‘Samenwerken, klantgericht en gedreven passen bij mijn werk. Er wordt hier veel samengewerkt en ik ben erg gedreven in wat ik doe. Soms te, hoor ik weleens. Soms ook té klantgericht. Ik kan me druk maken over dingen. Soms moet ik niet van alles mijn probleem maken en even chillen.’

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden…

‘..vind ik het heel leuk om te kamperen. Dit doe ik met mijn collega en man Edwin van den Velden. Natuurlijk kan dit niet altijd. Normaal gesproken gaan we één keer per jaar kamperen met de tent, nu hebben wij een caravan gekocht. Wij willen vaker een weekendje erbij pakken. Maar niet op een vaste kampeerplek. Daarnaast vind ik het leuk om te wandelen, winkelen en eten met vrienden.’

 

Werken bij Van Wijk Vastgoedonderhoud

‘Ik zit vaak op locatie Zeist en kom weinig in op de andere locaties. Als ik alleen naar mijn locatie kijk, dan vind ik het gezellig en teamgericht. Iedereen gaat leuk met elkaar om en we hebben hetzelfde voor ogen. Daarnaast vind ik het leuk dat ik bij Van Wijk Vastgoedonderhoud  veel leer over de bouwwereld, want ik kom hier niet vandaan. Voor mijn functie hoef je geen bouwkundige opleiding te hebben gevolgd, maar je moet wel goed zijn in het contact met bewoners, gevoel hebben met de mannen op de werkvloer en ‘feeling’ met de servicebonnen.’

Ook zin in een mooie toekomst bij Van Wijk Vastgoedonderhoud? Bekijk onze vacatures.