Op de afdeling bij Jeffry Vink

Jeffry is bijna zeven jaar werkzaam bij Van Wijk. Hij startte op het mbo met de opleiding aspirant schilder, hij vervolgde zijn opleiding als gezel en deed nog de mbo-4 opleiding kader en onderneming. Op zijn opleidingen maakte hij stappen én binnen Van Wijk. Begonnen als teamleider op de bouwplaats en inmiddels al vier jaar calculator.

 

Als calculator..

“..maak ik begrotingen, inspecteer ik complexen, doe ik houtrot- en vakmeting, heb ik contact met klanten en ondernemers en vraag ik offertes aan bij ketenpartners. Het doel is om ervoor te zorgen dat er een kloppende begroting ligt. Dat er voor een nette prijs onderhoud uitgevoerd kan worden aan woningen van de woningcorporaties. Ik sta veel in contact met de uitvoering. Als ik niet precies weet hoeveel uur er voor een woning nodig is, dan praat ik veel met de teamleiders. Maar ook met projectleiders en werkvoorbereiders. De begrotingen die ik maak overleg ik eerst met de technisch commercieel manager voordat deze de deur uitgaan. Hij stelt kritische vragen om te kijken of ik overal aan heb gedacht, zodat dit eventueel nog aangepast kan worden”.

 

In de praktijk leer je veel

“Het is een plus als iemand ervaring heeft binnen de uitvoering. Ik kom ook uit de uitvoering en hierdoor kijk ik ook anders naar bepaalde dingen. Ik kan hierdoor beter inschatten hoeveel tijd er nodig is. Het is ook mooi als iemand vanuit de schoolbanken meteen start als calculator, maar dan wel eerst twee of drie maanden meeloopt buiten om het te ervaren en zo betere inschattingen leert maken.

 

 Als ik mijn werk niet zou doen..

“..dan komt er geen begroting en valt de hele trein stil. Het begint bij mij. De aanvragen komen bij mij binnen. Die werk ik uit tot een begroting en tot een werkbare instructie, zodat de jongens buiten hun werk goed kunnen uitvoeren. Als ik een foute calculatie maak, kan dat gevolgen hebben. Een gevolg kan zijn dat het project te weinig oplevert qua geld”.

 

De kernwaarden en mijn werk

“Klantgericht, gedreven en samenwerken passen bij mijn werk. Klantgericht omdat ik de klant adviseer en uitleg hoe hun bezit erbij staat. Gedreven omdat ik gedreven ben om een mooi eindresultaat te behalen en een passende begroting te maken. En samenwerken vanwege het onderlinge contact met collega’s, zowel op kantoor als met de uitvoering.

 

Ik heb hartstikke leuk werk

“Ik ben de hele dag bezig met cijfers en mensen. Ik adviseer onze klanten over wat het best is voor een complex om dit zo goed mogelijk te onderhouden. Wat ik minder leuk vind aan mijn werk zijn de inspecties. Die voer je vaak in de winterperiode uit. De aanvragen komen meestal begin van het jaar of net voor de zomervakantie binnen, vandaar dat deze binnen de winterperiode vallen. Minder leuk, maar wel één van de belangrijkste dingen. Vanuit die gegevens maak ik een onderhoudsplan. Maar ik heb hartstikke leuk werk, ik vind het leuk om met cijfers bezig te zijn en we zoeken nog mensen die dat ook vinden. We moeten mensen enthousiast maken om hier te werken. Als ik zou uitleggen wat ik doe aan een oma van 80, zou ik zeggen dat ik begrotingen maak voor woningcorporaties voor het onderhoud van woningen. Die begrijpen dat wel. Aan een kind van vijf zou ik zeggen dat ik een rekenmachine ben voor een bedrijf”.

 

Naast mijn werkzaamheden..

“..vind ik het leuk om te klussen. Ook vind ik fitness, tennis, paddelen en voetbal leuk. Ik ben keeper bij voetbalclub RKVSC, dat is een club in een klein dorpje in de buurt van Den Bosch. Sinds dit jaar zit ik ook in het bestuur. Hiernaast ga ik graag op vakanties. Ik heb leuke reizen gemaakt naar verschillende landen zoals Kenia, Indonesië en Curaçao. Binnenkort gaan we naar Cuba”.

 

Werken bij Van Wijk

“Als je je werk goed doet en laat zien wat je kunt, dan krijg je de ruimte om je verder te ontwikkelen. Er heerst een informele sfeer en het is heel open. Het is een familiebedrijf, ik heb hier echt een familie gevoel vanwege de loyaliteit en dat ik hier mezelf kan zijn. Ik heb fijne collega’s, sommige zie ik ook buiten werktijd. Doen we een biertje of zien we elkaar op een verjaardag”.

 

Ook zin in een mooie toekomst bij Van Wijk vastgoedonderhoud als calculator? Bekijk hier de vacature.