Op de bouwplaats bij Edwin van den Velden

Edwin van den Velden is uitvoerder bij Van Wijk vastgoedonderhoud. Hij is vader van een zoon van 14 jaar, Lucas en woont in Weesp. Hier woont hij samen met zijn vrouw waar hij al 10 jaar mee samen is. Toevallig ook een collega binnen Van Wijk. Vijf jaar geleden begon Edwin via detachering bij ons en na 1,5 jaar werd hij door ons overgenomen. Hij startte als assistent uitvoerder onder collega Richard Renkema en is nu sinds een jaar uitvoerder. In september rondde hij zijn mbo niveau 4 opleiding af voor technisch beheer en onderhoud.

Als uitvoerder..

“..geef ik leiding aan eigen personeel en onderaannemers op de bouw. We organiseren samen het werk van de voor- tot aan de achterkant. Op een verjaardag leg ik mijn werk zo uit: ik ben uitvoerder in de bouw en we doen energetische verbeteringen in woningen van de woningbouw. Het is redelijk bekend wat dit inhoud in verband met de klimaatdoelstellingen van 2025 – 2030”.

 

Als ik mijn werk niet zou doen..

“..gebeurt er hopelijk niets in het proces. Ik vertrouw mijn collega’s en die zorgen dat het werk doordraait. Maar stel dat ik te lang niet zou doen wat er van mij verwacht wordt, dan gaat het bouwproces niet goed en loopt het werk uiteindelijk vast. Als dat zo zou zijn, dan spreken mijn collega’s mij er wel op aan. Van Ed, wat is er aan de hand want het werk loopt niet goed”.

 

Mijn werk is redelijk flexibel

“Om 06:30 uur ben ik op het werk en zet mijn telefoon stil rond 17:00 uur. Soms werk je wat langer en soms stop je eerder. In de even weken ben ik op vrijdag vrij. Meestal ben ik dan ook echt vrij, maar soms werk ik toch nog even vanuit huis of op locatie. Op de bouwplaats heb ik dagelijks overleg met het team. Dit doen wij voor, tijdens en aan het einde van de dag op de bouwplaats. Vergaderingen met andere collega’s doe ik op kantoor of op locatie”.

 

De kernwaarden en mijn werk

“Gedreven past bij mijn functie. Ik ben gedreven met passie voor mijn werk om voor Van Wijk en de opdrachtgever een mooi en duurzaam project te maken. Maar ook om voor langere termijn een goede en vertrouwde relatie op te bouwen, zodat we weten wat we aan elkaar hebben. Vanuit hier kunnen we betere en mooiere projecten maken”.

 

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden

“..heb ik binnen Van Wijk geen andere taken. Als uitvoerder doe je toch meer dan alleen maar leidinggeven. Ik ben een leermeester door ervaringen te delen, maar ook een luisterend oor te zijn voor collega’s als er dingen zijn. Als ik niet aan het werk ben, fiets of golf ik. Met het mooie weer ga ik ook suppen. Daarnaast probeer ik mijn puberende zoon op te voeden als hij bij mij is. Hem te sturen en steunen waar nodig, maar eigenlijk hoeft dat niet want pubers weten toch alles beter. Ik geniet samen met mijn vrouw van eten en een drankje doen met vrienden. Thuis of buiten de deur maakt niet uit. Of gewoon lui op de bank met een film. Komend jaar hoop ik veel te genieten van onze caravan op diverse plekken in Nederland en er buiten”.

 

Het allerleukste aan mijn werk..

“..zijn de diverse werkomstandigheden. Het samenwerken met collega’s en de opdrachtgever om voor de bewoners een mooie en fijne leefomgeving te maken. Wat minder leuk is, is de soms wat negatieve houding van bewoners. Dit gaat dan om de werkzaamheden die wij moeten uitvoeren om de woningen te verbeteren”.

 

Werken bij Van Wijk

“Wat ik leuk vind aan werken bij Van Wijk is dat wij een hecht team vormen. Het is een mooi bedrijf dat voelt als familie. Dit maakt denk ik ook de afdeling waar ik werk, GO, zo een sterk team”.

 

Ook zin in een mooie toekomst bij Van Wijk vastgoedonderhoud? Bekijk hier onze vacatures.